Latex spuiten van wanden en plafonds binnen één dag!

Ons team professionals staat voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op.

Onze klanten waarderen onze service en kwaliteit met een 9,6

En we doen er álles aan om dat zo te houden!

Hoe werkt latex spuiten?

Wat is eigenlijk latex spuiten?

Hoe latex spuiten werkt in de praktijk is een veelgestelde vraag. Latex spuiten is een snelle manier om latex (muurverf) aan te brengen op uw wanden en plafonds. Traditioneel sauzen (schilderen met een roller) van een muur of plafond kan een tijdrovende klus zijn. Zeker aangezien de aandacht nog wel eens verslapt en je daarmee op den duur aanzetten gaat zien van de roller. Met latex spuiten heeft u hier geen last van.

Hoge druk latex spuiten

Door middel van hoge druk spuiten we de latex (muurverf) egaal en dekkend tegen uw wanden en plafonds en hiermee kunnen we dus gelijk een groot oppervlak spuiten.

Airless latex spuiten techniek

Een airless spuitsysteem voor latex (muurverf) is een professioneel verfspuitsysteem om latex machinaal te spuiten op wanden en plafonds. Een airless verfspuit pompt de latex muurverf met een gemiddelde druk van 200 bar uit een materiaalvat. In ons geval wordt de latex direct uit de emmer gepompt. De latex wordt met hoge druk door de slang naar de spuitkop gepompt waarna deze met een nozzle verneveld wordt. Er wordt in dit proces geen lucht toegevoegd.

Wat zijn de voordelen van airless spuiten?

Er zijn een aantal voordelen van airless spuiten ten opzichte van de spuittechniek waar wel lucht wordt toegevoegd.

Stap voor stap

Na de aanvraag van een offerte neemt de adviseur contact met u op voor het maken van een afspraak. We komen graag even vooraf langs om de werkzaamheden te bekijken, uw wensen door te spreken en de oppervlakte nauwkeurig in te meten.

Aan de hand van de gemeten oppervlakte, de aard van de werkzaamheden en uw wensen maken we een offerte op maat. Hierin staat precies aangegeven wat we hebben afgesproken en wat de kosten zijn.

Onze schilders hebben ruimte nodig om de muurverf te kunnen spuiten. De te schilderen kamers zullen dan ook leeg moeten zijn op het moment dat we komen spuiten.

Vantevoren heeft u met de adviseur gesproken over het afdekken van de vloer. De vloer dient in ieder geval afgedekt te zijn op de dag van het verven. Als u er voor heeft gekozen om de stucloper door ons te laten leggen dan zullen wij dit ook als eerste doen als we binnen komen. We willen voorkomen dat uw vloer beschadigd of vies wordt door onze werkzaamheden.

Stucloper leggen (indien van toepassing) kost €2,- per .

Op de afgesproken dag staan onze schilders rond 7:00u bij u op de stoep om de werkzaamheden uit te voeren. Ze lopen samen met u de afspraken nog even na. Denk hierbij aan de aan te brengen kleur, of afwijkende kleuren wanden. Dan beginnen ze met het afplakken van alles waar geen latex op mag komen. Dat zijn dus de kozijnen, deuren, kozijnen, lampen (als die blijven hangen) enz enz. Kleine beschadigingen worden nog even netjes weggewerkt en daarna beginnen de werkzaamheden van het kitten, primeren en latex spuiten.

Als de tweede laag (latex) er op zit dan wordt alles nogmaals nagelopen door de schilders om te kijken of de laag er wel overal netjes en gelijk op zit. Als dat zo is dan kan de tape, plastic en papier verwijderd worden en is het resultaat direct zichtbaar. Het afval, wat voor het grootste deel uit papier bestaat, wordt in vuilniszakken gedaan en deze kunt u gemakkelijk met het oud papier meegeven. Het afval wordt niet door ons meegenomen.

We hopen u hiermee iets meer informatie te hebben gegeven omtrent ‘hoe werkt latex spuiten’ en wat kunt u verwachten. Bent u zelf op zoek naar een latex spuiter? Ons team ervaren vakmannen staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Deze website gebruikt cookies voor analystische doeleinden.

×

Beschikbare contactpersonen

×