fbpx

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hieronder vindt u een samenvatting van de meest gestelde vragen over latex spuiten. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op om uw specifieke vraag over uw project met ons te delen. We helpen u graag!

Herstellen jullie ook beschadigingen?

In de basis gaan we er van uit dat uw wanden en plafonds spuitklaar zijn op de dag van de werkzaamheden. De ondergrond is leidend voor het eindresultaat. Bij nieuw (glad) stucwerk kunnen we voordat we starten nog beschadigingen wegwerken en zullen dit ook zeker doen bij de punten die we tegen komen. U kunt ook altijd even onze schilders wijzen op een herstelpunt. We denken graag met u mee en zullen indien mogelijk gelijk het plekje herstellen.

Bij bestaand werk, denk hierbij dus aan wanden die al een keer geschilderd zijn of wanden met schuurwerk of spachtelputz is herstellen meestal wat lastiger. Dit in verband met de structuur die in de wand zit. Ook hierbij geldt; als we er vertrouwen in hebben dat we het plekje kunnen herstellen zullen we dat zeker doen. Maar in de basis gaan we er van uit dat de wanden en plafonds spuitklaar zijn op de dag van de werkzaamheden.

Onze adviseur zal dit nog graag even aan u toelichten op de dag dat uw project ingemeten wordt.

Kan er ook in kleur gespoten worden?

Ja dat kan. Onze latex is in alle kleuren van alle merken mengbaar.

Zijn jullie prijzen inclusief verf?

Jazeker! Onze prijzen zijn inclusief alle materialen zoals primer, latex, afplakken en kitten

Is latex spuiten veel goedkoper dan rollen?

Latex spuiten heeft een paar voordelen. Op de eerste plaats gaat het erg snel, waardoor we grote oppervlaktes in een dag kunnen spuiten. Door deze tijdwinst is de m² prijs een stuk lager dan het traditioneel rollen van de wand door een schildersbedrijf. In sommige gevallen scheelt dit 50% op de meterprijs!

Benieuwd naar de kosten voor uw project? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan

Hoe lang moet stucwerk drogen voordat het gespoten kan worden?

Het drogen van nieuw stucwerk is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de dikte dat deze is aangebracht. Het beste is om het stucwerk rustig te laten drogen, zodat de kans op scheurtjes het kleinst is. Een goede regel is dat elke centimeter dikte aan stucwerk een week moet drogen voordat deze door ons gespoten kan worden.

Indien stucwerk nog donkere plekken heeft op de dag van het spuiten kan het voorkomen dat de latex gaat ‘blazen’.

Hoeveel tijd neemt latex spuiten in beslag?

Over het algemeen zijn onze werkzaamheden binnen 1 dag gereed. We proberen altijd met voldoende schilders te komen om binnen een dag klaar te zijn met het spuitwerk. Uiteraard is het een beetje afhankelijk van de diversiteit aan werkzaamheden en de grootte van het project. Neem gerust contact met ons op om te vragen of we uw project binnen 1 dag kunnen realiseren.

Ik wil alleen de wanden laten spuiten. Kan dat?

Dat kan zeker. We kunnen het plafond afplakken en alleen de wanden spuiten. Het is dan wel even belangrijk om te kijken of er niet te veel structuur op het plafond zit. Als er teveel structuur op zit dan kunnen we niet recht afplakken.

Sommige bedrijven hanteren een lagere prijs dan jullie?

Dat klopt. En er zijn ook veel bedrijven met hogere tarieven. Onze prijzen zijn in ieder geval gebaseerd op een zo mooi mogelijke kwaliteit tegen een eerlijke marktconforme prijs. Wij stunten niet met prijzen of materialen. We leveren kwaliteit. En daar zijn we goed in!

Nemen jullie het afval weer mee?

Het afval dat ontstaat van de afplakmaterialen verzamelen we in zakken. Deze nemen wij niet mee. U kunt de stucloper en het papier van het afplakken gemakkelijk bij het oud papier deponeren.

Is jullie latex afwasbaar?

Wij gebruiken Veveo S1 voor al onze spuitwerken. Deze professionele latex biedt een schrobklasse 1 en laat zich prima reinigen zonder dat deze opglanst. Deze Veveo S1 latex is de hoogst haalbare kwaliteit spuitbare latex op de markt. Hogere schrobklasses zijn er nog wel, maar deze kunnen niet meer gespoten worden en zullen dan ook met de roller aangebracht moeten worden.

Meer informatie over schrobklasses vindt u hier

Moet ik zelf voorbereidingen treffen?

We starten de dag graag in een leeg huis, met de beschikking over stromend water en elektriciteit. In de meeste gevallen is dit al vrij eenvoudig te realiseren omdat er gespoten moet worden nadat de stucadoor is geweest. In sommige gevallen, bij het overspuiten van woningen waar al in gewoond wordt, is dit niet zo eenvoudig. Toch is het belangrijk dat alle meubilair, kasten, tafels, lampen, schilderijen, gordijnen enz enz elders is opgeslagen. Onze adviseur zal dit ook tijdig bij u aangeven, zodat u ruim de tijd heeft om de nodige voorbereidingen zelf alvast te treffen.

Wat bedoelen jullie met afkitten inwendige hoeken?

De gouden regel voor een mooie overgang tussen wand en plafond is om de hoek hiertussen te kitten. Hiermee worden eventuele scheurtjes, oneffenheden of krassen dichtgekit waarna er geschilderd kan worden. Hierdoor ontstaat een vloeiende en toch strakke overgang tussen wanden en plafonds.

Kitten van inwendige hoeken tussen wand-wand en wand-plafond is bij ons gewoon inclusief.

Spuiten jullie ook structuur?

Nee helaas. Wij spuiten altijd glad en over de bestaande ondergrond. In het geval van nieuw stucwerk is latex spuiten de mooiste afwerking om uw wanden en/of plafonds helemaal strak te krijgen.

Kan een nieuwbouwwoning ook gespoten worden?

Dat kan. Er is natuurlijk altijd een kans dat de woning zich nog gaat ‘zetten’ en dat er scheurtjes ontstaan in het stucwerk.

Let er ook even op dat nieuwbouwwoningen over het algemeen behangklaar worden opgeleverd. Dat wil zeggen dat deze wanden glad genoeg zijn om te behangen, maar nog niet glad genoeg zijn om deze te latex spuiten. We adviseren dan ook altijd om tijdens de bouw al gelijk aan te geven dat de wanden spuitklaar moeten worden opgeleverd. Indien dat niet mogelijk is dan kunnen we de wanden achteraf ook spuitklaar maken. Dit doen we door middel van een pleister (finishen) die we op de wand smeren en glad maken. Na een dag of twee zijn de muren helemaal klaar om gespoten te worden met latex.

Heeft latex spuiten een goede dekking?

Een veelgemaakte (onjuiste) aanname is dat er tijdens het spuiten van latex minder latex op de wand gespoten wordt dan in vergelijking met rollen. Zoals gezegd, een onjuiste aanname. Omdat wij altijd voorbehandelen met primer en naspuiten met A-kwaliteit latex zitten er sowieso al twee lagen op de muur, waardoor de dekking 100% zou moeten zijn. Daarnaast spuiten we de latex overlappend, waarmee we echt een goede laag latex aanbrengen.

De dekking van de latex is wel afhankelijk van de ondergrond en de gekozen kleur. Een donkere kleur aanbrengen op een witte ondergrond kan er voor zorgen dat het wit ‘doorslaat’. De latex heeft dan onvoldoende dekking. Als dit gebeurt zullen we een extra laag aan moeten brengen om een goede dekking te krijgen. Onze adviseur kan u daarover van te voren meer over vertellen en uitleggen.

Hoe is de prijs van latex spuiten opgebouwd?

Elk project is anders en door onze jarenlange ervaring is een vaste meterprijs de eerlijkste manier om een scherpe prijs voor uw project uit te rekenen. U kunt zich voorstellen dat het afplakken van een kleine woonkamer een stuk minder werk is dan een hele woning. Aan de hand van de grootte van de oppervlakte kunnen we een scherpe prijs garanderen voor elk project. Inclusief afplakken, kitten, klein herstel, primer en latex! En natuurlijk het leukste schildersteam uit Brabant.

× Stuur een Whatsapp